Tagad arī es cītīgi vācu kartupeļu mizas un aizvedu uz vasarnīcu: avenes ir neticami lielas un saldas

Pastāstīsim, kā un kur var izmantot kartupeļu mizas. Šādu variantu ir patiesi daudz.

Kaimiņos dzīvo viena entuziastiska kundze, kura mēslo dārzu ar mizām. Viņai vienmēr ir daudz kartupeļu, viņa dzīvo privātmājā, tāpēc miziņu viņai ir vairāk nekā pietiekami. Pārpalikumu viņa vienmēr žāvē vai pat sasaldē. Tiklīdz sākas sezona, viņa uzreiz izmet tās dārzā.

Tomēr mūsu dāma atzīst, ka visam ir plusi un mīnusi, bet viņas gadījumā kartupeļu mizas ir vislabākās. Pēc viņas domām, kartupeļu mizām ir vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar citiem mēslojumiem.

Arī interesanti: Nikolajs Puzikovs nācis klajā ar lieliem jaunumiem, par kuriem jau tagad mēļo un baumo teju puse Latvijas

Cilvēki nepārtraukti ēd kartupeļus, tāpēc “mēslojum” var savākt patiešām lielu daudzumu jau ziemā. Visai sezonai pietiek.

Salīdzinot ar ķīmiskajiem mēslošanas līdzekļiem, šeit viss ir dabīgs, tāpēc nav jāuztraucas, ka augos nonāks kāda ķīmija. Turklāt ķīmija aktivizē arī nezāļu augšanu, savukārt ar kartupeļu mizām tas nenotiks.

Kāpēc kaķi pēkšņi mēdz ignorēt pakaišu kastīti – ekspertes atbilde daudzus pārsteigs

Kartupeļu mizas kā mēslojums

Izkaisot kartupeļu mizas uz dārza, tās lēnām sadalās, augi barojas, aug enerģiski! Tomēr ir arī trūkumi. Tie ir šādi.

Lasi vēl: Mīļākais bērnības deserts. Kā pagatavot šokolādes kartupeļus pēc visvienkāršākās receptes

Liels daudzums mizu, kas glīti izkaisīti dārzeņu dārzā, var piesaistīt grauzējus. Tā ir nopietna problēma, ko noteiktu vajag ņemt vēr’!

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment